Informatie

Tijdelijk 20% internetkorting!

Maatwerk Verlichting Technische details
Inloopkast Kastinterieur

Informatie

 

Maatwerk

Uw schuifdeurkast is altijd maatwerk. Maatwerk van uw kast zorgt voor een optimaal gebruik die uw wand biedt voor het creëren van opbergruimte. Door een kastenwand op maat te laten maken door Schuifdeurkastonline.nl maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden die uw wand biedt om bergruimte te creëren. De schuifwand wordt aan de hoogte en breedte van uw wand aangepast. De schuifdeuren zelf kunnen standaard maximaal 100 cm breed worden gemaakt, op aanvraag kunnen deurentot 150 cm breed worden gemaakt.

 

Een kast op maat betekent bij ons ook echt een kast op maat. De schuifdeuren kunnen onafhankelijk van elkaar worden samengesteld uit een hele reeks houtdecors, kleur-, glas- en spiegelvariaties. Maar ook iedere deur op zich kan verder worden opgedeeld in vlakken met behulp van stijlvolle aluminium tussen trimmen. Zo kunt u zich echt uitleven met 1001 combinaties. Het schuifdeursysteem kan perfect worden gebruikt voor een inloopkast. Doordat de schuifdeuren zijn voorzien van een lage onderrails, kunnen deze een fraaie scheidingswand vormen tussen slaapkamer en inloopkast.

 

Kastwanden met schuifdeuren zorgen voor rust en ruimte in het interieur. Wandbreed, plafondhoog of juist klein en praktisch. Een kastwand biedt met 30% meer opbergruimte de ideale oplossing voor alle opbergproblemen. Het schuine dak is voor onze aluminium deursystemen geen probleem. Vrijwel elke schuinte kan in de deuren worden aangebracht. Schuine deuren* hebben extra verstevigingen in het profiel en additionele geleidingsrails met bijbehorend beslag.

 

* Op aanvraag

 

Naar boven

 

Verlichting

Als er geen daglicht meer in een ruimte aanwezig is, wordt de sfeer erin en de beleving ervan alleen door de kunstverlichting bepaald. Verlichting kan een ruimte groter doen lijken of juist kleiner, kan een ruimte een frisse, heldere indruk geven of juist een warme, kan bepaalde kleuren versterken en kan objecten een opvallende plaats en uitstraling geven. 

 

Naar boven

 

Technische details schuifdeursysteem

 

Profielen en rails: geanodiseerd aluminium 

De door schuifdeurkastonline.nl geleverde schuifdeursystemen zijn van de beste kwaliteit. De profielen en rails zijn gemaakt van hoogwaardig geanodiseerd aluminium. Anodiseren is een manier om de weerstand van aluminium tegen oxidatie te verbeteren. De toplaag wordt d.m.v. elektrochemische weg verdikt. Dit zorgt voor een gesloten transparante aluminiumoxide-beschermlaag. Verder geleidt dit professionele aluminium schuifdeursysteem vele malen soepeler en geruislozer dan bijv. een schuifdeursysteem van staal.

Geanodiseerd aluminium heeft de volgende eigenschappen:

  • hoge hardheid en slijtvastheid
  • bestand tegen veel chemicaliën, dus gemakkelijk schoon te houden
  • bestand tegen corrosie
  • sterker dan staal
De profielen rondom de schuifdeuren zijn zo gevormd, dat de schuifdeuren zo strak mogelijk blijven en - zelfs na jarenlang dagelijks intensief gebruik - probleemloos blijven functioneren.

Gelagerde wielen

Het gewicht van de schuifdeuren rust op de onderrails. In de onderkant van de schuifdeuren zijn gelagerde wielen geïntegreerd. Aan de bovenzijde van de deur zijn geleiders aangebracht. Hierdoor zult u merken dat de schuifdeuren bijzonder soepel lopen.

 

Platte onderrail

De onderrail is plat, zodat de schuifdeuren ook geschikt zijn om te dienen als scheidingswand tussen bijvoorbeeld slaapkamer en inloopkast. Wat hierbij ook belangrijk is en dit systeem uniek maakt, is dat de schuifdeuren zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde gelijk ogen; doordat de wielen geheel geïntegreerd zijn in de onderzijde van de deur, zult u geen ontsierende wielplaten aantreffen. Ook maakt een platte onderrails het onderhoud gemakkelijk.

Verschillende kleuren profiel

U kunt kiezen uit de verschillende kleuren, de kleuren verschillen wel per leverancier.

 

Naar boven

 

Inloopkast

Een inloopkast is in feite een ruimte, waarin open kastindelingen (dus zonder deuren) zijn opgesteld. Een inloopkast wordt ook wel een kastenkamer of walk-in-closet genoemd. Doordat de kasten open zijn, kunt u in één oogopslag uw garderobe overzien, hetgeen het kiezen van de juiste outfit sterk vergemakkelijkt.

 

Er zijn verschillende manieren om een inloopkast te maken.
1. U kunt een deel van uw (slaap-)kamer afscheiden met bijv. een gipswand en/of schuifdeuren en de hierdoor ontstane ruimte reserveren voor uw inloopkast. Door hierin kastinterieurs te plaatsen, ontstaat een prachtige inloopkast die veel meerwaarde geeft aan uw slaapkamer.

 

2. Als u een kamer over heeft, kan deze ook worden gebruikt als kastenkamer: u kunt hierin kastindelingen opstellen, evt. helemaal aangepast aan de ruimte. Hierdoor kan deze kamer worden getransformeerd tot een chique inloopkast.

3. Uw inloopkast kan in een U-vorm worden gemaakt. Ook is het mogelijk om twee kastindelingen tegenover elkaar te laten maken. Bij een smallere ruimte kan een L-vormig interieur een uitkomst bieden. Houdt u in elk geval altijd rekening met voldoende loopruimte, gemiddeld zo'n 80 cm, de inloopkast moet natuurlijk wel zijn naam eer aan blijven doen.

 

Naar boven

 

Kastinterieur geheel naar wens

Het kastinterieur van onze inbouwkasten zijn van hoge kwaliteit en in aantrekkelijke kleuren verkrijgbaar. Standaard wordt het kast interieur uitgevoerd in het wit. Het interieur is opgebouwd uit 18 mm gemelamineerd spaanplaat en afgewerkt met een robuuste ABS stootrand. De aantrekkelijke legplankverbinders zorgen voor een moeiteloze opbouw en een stijlvolle uitstraling van het interieur. 


Vanzelfsprekend wordt de indeling van uw kast geheel aangepast aan uw wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende hanggedeelten, zowel geschikt voor lange als voor korte kleding. Bijzonder praktisch is het zgn. dubbel hanggedeelte, waarbij 2 roeden boven elkaar zijn geplaatst. Op die manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de hoogte. Verder kunt u een of meer leggedeelten integreren in uw kast.

 

Het basis kastinterieur is 2080 mm hoog en 500 mm diep. Bij het maatwerk interieur is het mogelijk om het interieur kamerhoog (maximaal 3030 mm) te laten maken en de diepte aan te passen van 400 mm tot maximaal 600 mm diep. Standaard wordt het maatwerkinterieur geleverd op een diepte van 550 mm.

Natuurlijk behoren laden ook tot de mogelijkheid. De laden zijn voorzien van uitstekende geleiders, waardoor deze perfect functioneren.

 

Naar boven