Montagehandleiding

Tijdelijk 20% internetkorting!

 

Montagehandleiding

 

Het opbouwen van uw schuifdeurkast begint met het plaatsen van de interieurkast. Voordat u hiermee kunt beginnen, moet u ervoor zorgen dat het plafond en de vloer zo veel mogelijk geëgaliseerd zijn. Indien nodig moet u ook plinten, buizen en dergelijke verwijderen. odra uw interieurkast stevig staat, gaat u de schuifdeuren plaatsen. Monteer eventuele dakpanelen en eindpanelen voordat u de schuifdeuren plaatst. Begin steeds bij stap 1 en volg alle aanwijzingen nauwkeurig op. Succes!

 

Tip: U kunt deze handleiding ook downloaden in pdf-formaat zodat u hem kunt uitprinten. 

 

Montage van de interieurkast
1. Krijgt uw kast een vloerpaneel? Leg dit dan los op de schone en vlakke vloer. Als uw kast geen vloerpaneel krijgt, begint u direct bij stap 2.
2. Verzamel alle staanders. Teken af op alle staanders op welke hoogte u de legplanken wil gaan bevestigen. Monteer de bevestigingsbeugels op de staanders met de bijgeleverde schroeven. Zorg dat alle staanders op de onderkant staan dit i.v.m. de perforatiepunten, die beginnen van onderaf.
3. Krijgt uw kast geen eindpanelen? Kies dan als beginstaander de staander die helemaal links tegen de achtermuur komt. Als u wel een eindpaneel gebruikt zet u eerst deze tegen de muur aan.
4. Controleer of de eerste staander(s) goed recht staat.
5. Zet de tweede staander naast de eerste staander (of beter nog: vraag iemand anders om de tweede staander vast te houden). Controleer of de bevestigingsbeugels overeenkomen.
Pak een legbord plank en leg deze horizontaal op de beugels van beide staanders. Als de plank over de beugels heen zakt, sla dan met uw vlakke hand (niet met een hamer!!) voorzichtig op de plank tot deze aansluit op de beugels. Als dit niet lukt, staan de staanders niet gelijk of niet waterpas.
6. Zet de overige staanders op dezelfde manier vast. Als de kast ook aan de andere kant tegen een zijmuur komt, zet u de laatste staander vast. (Eindpanelen monteert u nog niet).
7. Monteer alle legborden met de bijgeleverde schroeven.
8. Monteer de hangroede(n) met de bijgeleverde schroeven op circa 30 cm van de achterzijde.
9. Indien uw kast aan één of aan beide zijden vrij staat: monteer het eindpaneel/de eindpanelen aan de en muur stroken buitenzijde(n). Schroef de eindpanelen van binnen uit de kast vast. Let op: de schroeven mogen niet langer zijn dan 30 mm. Krijgt uw kast twee muurstroken? Zet de muurstrook tegen de muur enboor op twee à drie plaatsen een gat door de muur strook heen. Boor de gaten diep genoeg: de schroeven moeten minimaal 5 cm de muur ingaan. Zet de beginstaander en de muurstrook vast met pluggen en schroeven. Een muur strook kunt u boren of plakken met een montagekit aan de muur. Als de interieurkast solide is gemonteerd, kunt u de schuifdeuren gaan plaatsen.

Let op:

  • Aluminium profielen zijn krasgevoelig. Haal de rails voorzichtig uit de verpakking. Leg de deuren nooit plat op de grond, maar zet ze enigszins schuin tegen een vlakke wand. Leg de uitgepakte rails op een zachte ondergrond (tapijt of deken).
  • Als de schuifwand eenmaal is gemonteerd, is het moeilijk om wijzigingen aan te brengen. Plaats de schuifdeuren dus zorgvuldig op de juiste plaats. Voor hangende kleding wil dit zeggen: plaats de schuifdeuren op minimaal 68 cm van de achterwand.

Montage van de schuifdeuren
1. Het bevestigen van de bovenrail aan het plafond of dakpaneel:
a. Hebt u gekozen voor een aluminium rail? Dan moet u hierin zelf gaten boren. Ga verder met stap 1b. Hebt u gekozen voor een stalen railsysteem? Dan zijn de gaten in de rail al voorgeboord. U kunt direct verdergaan met stap 1d.
b. Markeer eerst de boorgaten met potlood of stift op de bovenkant van de bovenrails. Markeer de gaten in het midden van de geleidegangen. Bij een rail korter dan 150 cm tekent u vier boorgaten af: twee aan elk uiteinde, te beginnen vanaf circa 5 cm vanaf het einde van de rail. Bij een langere rail tekent u twee extra gaten af in het midden van de rail (dus totaal zes boorgaten).
Let op: als u de rail wilt bevestigen aan een plafond van zacht materiaal (bijvoorbeeld gips), moet u de rail vastschroeven aan de dragende delen (plafondbalken). Stem dan de plaats van de boorgaten in de rail af op de plaats van de plafondbalken.
c. Boor de gaten vanaf de bovenkant in de rail. Op die manier beschadigen de zichtbare geleidegangen niet als uw boor doorschiet.
d. Teken de geboorde gaten af op het plafond of het dakpaneel. Boor de gaten in het plafond of dakpaneel. Zet de pluggen erin en schroef de bovenrail vast met passende schroeven.
2. Het bevestigen van de onderrail:
a. Plak de dubbelzijdige tape aan de onderzijde van de rails. Leg de onderrail zo recht mogelijk onder de bovenrail op de vloer. Haal de beschermfolie nog NIET van de zelfklevende tape aan de onderzijde van de rail af!
b. Haal een deur uit de verpakking. Plaats de deur in de rails. Laat deze schuin naar achter hellen en steek de bovenkant voorzichtig in de reeds bevestigde bovenrail. Draai de deur vervolgens weer verticaal, zodat de ondergeleiders boven de nog losliggende onderrail hangen. Laat de deur nu langzaam neerkomen totdat de ondergeleiders in de onderrail vallen.

Tip: het plaatsen van de deuren kan worden uitgevoerd door één persoon, maar met twee personen is het gemakkelijker.

c. Schuif de deur naar links. Bepaal met een lange waterpas of kijk op zicht of de deur recht staat. Schuif zo nodig de onderrail iets vooruit dan wel achteruit. Zet een klein streepje.
d. Schuif vervolgens de deur naar rechts. Bepaal met een lange waterpas of kijk op zicht of de deur recht staat. Schuif zo nodig de onderrail iets vooruit dan wel achteruit. Zet een klein streepje.
e. Staan de deuren op alle posities (dus zowel links als rechts) waterpas? Schuif de deur dan naar links. Til de onderrail aan de rechterkant voorzichtig een klein stukje op. De onderrail is zeer flexibel; pas op dat u de rail niet beschadigt door deze te ver door te buigen! Trek de beschermfolie zo ver mogelijk van de zelfklevende tape af en laat de onderrail langzaam weer op de vloer komen.
f. Schuif de deur naar rechts. Plak nu op dezelfde manier de onderrail aan de linkerkant vast.
g. Plaats nu alle andere deuren zoals omschreven bij punt 2b.

Let op: de deuren schuiven om en om voor en achter langs elkaar.

3. Het afstellen van de schuifdeuren:
a. Stel de deuren af met een stelschroef onderaan de zijkant van de deur.
b. Zijn de deuren gesteld?
Als de deuren gesteld zijn, kunt u de schroefgaten afdekken met de meegeleverde stootborstels of afdichtkappen.


Mocht u verder nog vragen hebben stuur dan een mailtje naar info@schuifdeurkastonline.nl

Veel plezier met uw nieuwe kast!
Team schuifdeurkastonline.nl