Hulp

Tijdelijk 20% internetkorting!

Vragen of advies Veel gestelde vragen Montagehandleiding

Hulp

 

Nog vragen of advies nodig?

Naast onze prijsgaranties, onderscheiden wij ons al vele jaren door de goede service en kwaliteit waarvoor wij onze uiterste best doen. Hebt u dus vragen, aarzelt u dan niet en neemt u eenvoudig via de e-mail contact met ons op. Onze ervaren medewerkers weten alles van kastwandsystemen en de grenzeloze mogelijkheden en adviseren u graag hierover. Hebt u vragen? Stel ze per e-mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle prijzen zijn inclusief 19% BTW, exclusief verzendkosten en eventuele verwijderingsbijdrage. Op alle artikelen verlenen wij de fabrieksgarantie. Informatie, prijs- en/of modelwijzigingen en typefouten onder voorbehoud.

 

Naar boven

 

Veel gestelde vragen

 

Worden de kasten nog nagemeten?

Als u akkoord gaat met de aangeboden offerte en u heeft de kleuren/uitvoering bepaald, kunt u uw kast online bestellen. In principe wordt de kast niet nagemeten tenzij anders overeengekomen.


Wat is de maximale hoogte van een schuifdeur?

Standaard is de maximale hoogte is 264 cm. Heeft u een hogere deur nodig (max 290 cm) vraag dan een offerte aan via offerte op maat.

 

Wat is de breedte van een schuifdeur?

De minimale breedte is ca. 50 cm.; de maximale breedte is standaard 100 cm. Dit laatste heeft met name te maken met het feit, dat bredere schuifdeuren niet of heel moeilijk via een trap naar boven kunnen worden getransporteerd. Heeft u een bredere deur nodig (max 150 cm) vraag dan een offerte aan via offerte op maat. Indien deuren smaller worden dan ca. 60 cm., kunnen deze instabiel worden: de wieltjes van het systeem komen dan nl. te dicht bij elkaar, zodat de deur uit balans kan raken.

 

Kunnen schuifdeurkasten onder een schuin dak worden gemaakt?

De schuifdeuren kunnen alleen onder een schuin dak worden gemaakt in die zin dat de deuren zelf dan aan de bovenzijde recht blijven en de schuinte dus in de diepte valt. Heeft u een kast onder een schuin dak nodig vraag dan een offerte aan via offerte op maat.


Hebben de schuifdeurkasten een standaard diepte?

Nee, de kasten kunnen in elke gewenste diepte. Indien u echter hangkleding wenst op te bergen, is het aan te raden de buitenmaat van de kast op ca. 68 cm. diepte te houden. Mocht de ruimte dit niet toelaten, dan kunt u toch uw hangkleding kwijt door te kiezen voor roedes, die haaks t.o.v. de muur worden geplaatst (uw kleding hangt dan achter elkaar i.p.v. naast elkaar).


Zijn de interieurs van de schuifdeurkasten en inloopkasten voorzien van een bodemplaat, achterzijde en zijmuurafwerking?

Nee, deze onderdelen zijn namelijk voor de constructie niet nodig. Natuurlijk kunnen deze wel tegen meerprijs worden geleverd.


Hoe moet ik mijn schuifdeurkast opmeten?

Het is heel belangrijk dat u de maten van uw schuifdeurkast zeer nauwkeurig opmeet! Volg de aanwijzingen van onderstaande meetinstructie daarom precies op.
1. Zorg dat u exact kunt meten op de plaats waar u uw kast wilt plaatsen. Dus:

  • zorg dat de vloer en het plafond zoveel mogelijk geëgaliseerd zijn;
  • meet vanaf de juiste vloer, dus vanaf de vloer waarop de kast komt te staan;
2. Meet steeds op meerdere plaatsen. De afstand tussen bijvoorbeeld de vloer en het plafond is immers niet overal hetzelfde. Schrijf alle gemeten maten op en bepaal de kleinste hoogte/breedte/diepte.
De verschillen mogen niet groter zijn dan 1,5 cm dit i.v.m. het stellen van de deuren.
3. Meet elke maat twee maal op. Vul de gemeten maten in zónder marge; in ons systeem is namelijk al een speling verwerkt.
4. Meet de breedte van links naar rechts. Let hierbij op leidingen of andere obstakels.
5. Meet de diepte van voor naar achter. Let hierbij op obstakels als vensterbanken of radiatoren.
6. Meet de hoogte van vloer tot plafond. Let hierbij op leidingen of andere obstakels. Zie bovenste 2 opmerkingen.

 

 

Is het moeilijk om de schuifdeurkast te monteren?

Nee, elke handige doe-het-zelver kan onze schuifdeurkasten in een paar uur tijd plaatsen. Wij leveren u alle materialen exact op maat, precies volgens uw ontwerp. Bovendien ontvangt u van ons bij aflevering een heldere montagehandleiding. Mocht u onverhoopt toch op onvolkomenheden stuiten, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

 

Is een schuifdeurkast handiger dan een gewone kast?

Ja; een schuifdeurkast neemt minder plaats in dan een losse kast met draaideuren en biedt u veel meer opbergruimte. Met een schuifdeurkast kunt u de beschikbare ruimte veel efficiënter benutten: u kunt zelfs de ruimte tussen plafond en vloer volledig als opbergruimte gebruiken. Ook kunt u optimaal gebruikmaken van nissen en dergelijke. Toch neemt een schuifdeurkast minder vloeroppervlak in dan een gewone kast. Schuifdeuren vergen immers geen extra ruimte voor het openen van de kastdeuren. Ondanks de grote binnenruimte oogt een schuifdeurkast niet massief. Door de juiste kleuren te kiezen, kunt u de kast zelfs optisch laten ‘wegvallen' in zijn omgeving.

 

Ik ben op zoek naar schuifdeursysteem, hebt u dat?

Waarschijnlijk bedoeld u een schuifdeurkast ook wel een schuifkast genoemd. Kijk even rond op onze site en misschien vindt u wat u zoekt, kunt u het niet vinden neem dan even contact met ons op.

 

Naar boven

 

Montagehandleiding

Bekijk de montagehandleiding online of download hem in pdf-formaat.

 

Naar boven